«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Майстор прави обувки No 75 за поддържане на дистанция (видео)

Румънец изготви обувки с размер 75-и номер, които да осигуряват необходимата физическа дистанция по време на пандемията, съобщава в „Метро“.
Гигантските чепици много наподобяват тези на клоуните, носени в цирковете. Но са малко по елегантни, с пределно дълги и скосени отпред върхове.

Ексцентричният артикул е дело на Григоре Луп от град Клуж. Досега най-големият размер обувки, познат в Европа, беше с номер 49,5. Г-н Луп надхвърлил този мащаб с една трета.

Той изработва обувки от 39 години и бил възмутен от неспазването на социалната дистанция от своите съграждани. Затова решил да сътвори своя антикоронавирусен чифт.

Петдесет и пет годишният Григоре Луп изтъква, че ако едната обувка се постави пред другата се получава разстояние от събеседника равно на метър и половина, което може да се счита за достатъчно за предпазване от Ковид-19. Обущарят вече имал поръчки за 5 чифта, като всеки от тях струвал 500 леи /92 британски лири/. Направата на новия артикул му отнемала 2 дни.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!