«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ирина Абаджиева Репуц: Кърджали е в душата ми

Ирина Абаджиева Репуц е една от най-интересните личности сред кандидатите за народни представители в Кърджали. Водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ освен известен адвокат, председател на Християндемократическата партия и майка на 5 деца, е и внучка на легендарния кмет на града Петко Калчев – човекът, направил най-много за града в цялата му история. Не случайно го наричат Строителя на Кърджали, а общинският съвет го удостои през 2008 г. посмъртно със званието „почетен гражданин”. Петко Калчев е кмет три мандата – от 1959 г до 1974 г. По време на неговото управление малкото погранично селище се превръща в модерен град с нови квартали и улици, стадион, театър, библиотека, модерно кино,  окръжна болница. Построени са две нови училища, довършено е уличното осветление и започва изграждането на Водното огледало и околовръстния път. Петко Калчев си е представял Кърджали като малка Будапеща – с красиви паркове и зони за отдих от едната страна на реката, модерни и уютни жилища от другата, като двете части се свързани с мостове.  Своите мечти за красотата на града има днес и неговата внучка Ирина Репуц.

„Кърджали е в душата ми, защото е свързан със спомена за моя дядо Петко Калчев. Той е пример за това как може да се управлява със съвест. Ние не получихме материално наследство, но за нас той остави едно огромно име и моралното задължение да пазим този чист пример. Той носеше мечта в Кърджали да има университет. Университетите привличат младите хора, те създават семейства, раждат им се деца и остават за постоянно, а когато има живот, има и развитие. На мен се падна предизвикателна и тежка задача да се върна отново тук и се опитам да спечеля доверието на хората като им кажа, че доброто е възможно.

Ако бъда избрана за народен представител, искам Кърджали да бъде отново приоритет на държавата. Ще опитам да привлека средства за нови спортни съоръжения, да се създаде висше учебно заведение и градът да бъде развиван като областен център, а не като погранично селище. Оставеният стадион от времето на моя дядо вече не е достатъчен, учебните заведения не са чак толкова много и толкова привлекателни, за да привлекат миграция от други селища. Виждам, че този град вече не би могъл да бъде първенец по чистота. Много неща могат да се направят за града с воля, почтеност и съвестност, особено ако се приложи програмата на Патриотичната коалиция”.

Според Ирина Репуц мерките в нея бързо ще променят и региона, и цялата страна. Безплатни лекарства за всички ученици, ходещи на училище, и за пенсионери над 65 години, увеличение на всички пенсии с поне 200 лева, изграждане на държавна верига бензиностанции с ниски цени, огромна държавна помощ при раждането на деца от родители над 18 години и със средно образование, подкрепа за малкия и средния бизнес – това само част от предложенията на коалицията.

Внучката на Петко Калчев е убедена, че те веднага ще осигурят по-добър живот за всички граждани на региона още в утрешния ден и са основа за едно по-добро бъдеще.

„Гласувайте с номер 24, защото доброто е възможно, аз вярвам в това и моят дядо го е доказал” – завършва Ирина Репуц, която е сигурна, че Кърджали го очаква добро и дори блестящо бъдеще, стига управниците му да развият неговия потенциал и да мислят за града и проблемите на хората, а не за себе си. 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!