Златаровци с нов eTwinning проект „От кухнята до масата“
„От кухнята до масата“ (“From the kitchen to the table“) е наименованието на следващия проект по програма eTwinning, в който ученици и учители от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Кърджали започнаха изпълнение на заложените дейности. Наред с връстници от Франция, Испания и Италия, възпитаници на гимназията ще имат възможност да опишат съставките и технологията за приготвяне на национално ястие, както и да се запознаят с такива ястията на другите страни участнички. Ще обменят възгледите си за обединяващата сила на храната, етикет на хранене, подобряване на уменията в ИКТ, повишаване на чувството за принадлежност към европейската общност.
Крайната цел на проекта е създаване на „Виртуален европейски ресторант“. Всички дейности ще бъдат реализирани онлайн. Подготовката на отделните мероприятия ще се осъществява под наставничеството на инж. Виолета Пънева – старши учител по професионална подготовка и Милена Моллова – старши учител по английски език в гимназията.
Текст и снимки: ПГ по туризъм Кърджали
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!