Поставят разделителни колчета в участъци от пътя за ГКПП „Маказа“

Разделителни колчета ще бъдат поставени в участъци по главния път за Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“ – път I-V. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев. 

Той обясни, че проектът е на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и вече е входиран за съгласуване в сектор „Пътна полиция“. По думите на Дачев разделителни колчета се предвижда да бъдат поставени в два участъка между село Черноочене и град Кърджали. Мястото им е определено на база анализ на пътнотранспортните произшествия, свързани с неправилно изпреварване. „Те ще бъдат поставени на такива участъци, където изпреварването е забранено с непрекъсната линия“, обясни главен инспектор Дачев.

Той подчерта, че път I-V е трасето, по което има най-много заснети клипове за превишена скорост, без значение дали става въпрос за населено място или извън него. Допълни, че само за миналата седмица на територията на областта са заснети 1 680 клипа за превишена скорост. Освен превишенията на скоростта, сред водещите нарушения по главния път са и неправилните изпреварвания.  

Главен инспектор Николай Дачев отчете завишение на тежките пътнотранспортни произшествия през настоящата година спрямо същия период на миналата. Тежките катастрофи в региона за деветте месеца на 2023г. са били 120, а през тази – 134. Броят на загиналите е бил 10, а сега е 8. През деветмесечието на 2023г. при пътни инциденти в региона са пострадали 176 души, докато през 2024г. те са 182.  Леките пътнотранспортни произшествия с материални щети миналата година са били 155, а тази година те са 179.

БТА

Снимка:еТВ


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!