BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арести и сълзотворен газ на демонстрация за годишнината на Тянънмън в Хонконг

Полицията в Хонконг извърши арести и използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрация по случай 31-ата годишнина от кървавите репресии на пекинския площад „Тянанмън“, предадоха световните агенции.

„Някои протестиращи, облечени в черно, блокират пътища в (квартал) Монкок в Хонконг. Полицаите извършват арести“, съобщи полицията в Туитър.

Хиляди хора престъпиха полицейската забрана тази вечер, преодоляха барикадите и се събраха в парк, за да запалят свещ и да запазят минута мълчание.

Полицията изтъкна като мотив нуждата от спазване на дистанция заради коронавируса и загради парк „Виктория“, за да попречи на хората да се съберат там.

Стотици, а може би хиляди хора бяха убити, когато танкове и войници разпръснаха в нощта на 3 срещу 4 юни 1989 г. студентските продемократични протести на площад „Тянанмън“ в Пекин, които се разпространиха и в други китайски градове и бяха сметнати за заплаха за властта на комунистическата партия.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!