BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Високопроходима верижна машина за спасяване при големи снегове впечатли кърджалийци

По повод 14 септември – Професионалния празник на пожарникарите, днес на пешеходната зона на бул. „България“ в Кърджали е изложена пожарна и спасителна техника за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Интересът на гражданите към нея  е много голям, особено от децата. Най-силно ги впечатлява високопроходимата верижна машина, която е с модерен дизайн с всички възможни екстри.

Предназначена е за спасяване предимно при големи снегове, но може да се ползва и при други случаи, например при наводнения.

С нея могат да се евакуират до девет човека. Има възможност да се вкара и носилка с пострадал, уточни директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Сергей Заимов.

За първи път са представени акумулаторни хидравлични инструменти за рязане и разпъване при пътно-транспортни произшествие. По-леки са и позволяват по-ефективна работа.

Показани са също пожарни автомобили, които са по европейски стандарти, пожарна стълба,  АТВ, УТВ и друга техника.

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!