BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Готови са учебниците по ислям до пети клас,Главно мюфтийство ги съгласува с образователното министерство

Готови са учебниците по ислям до пети клас включително за часовете по религия. Главно мюфтийство ги е предоставило за одобрение на Министерството на образованието. От там са получили зелена светлина и наесен помагалата влизат в класните стаи. Това съобщи за Кърджали бг вести районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той каза още, че в момента се работи върху учебника за седми клас, а да края на годината ще бъде готов пълният комплект от дванадесет книги.

  Учебниците предлагат обективен поглед върху исляма. Те предлагат същия подход и към останалите монотеистични религии като юдаизъм и християнство. Търси се добронамерено отношение, подчерта Бейхан Мехмед. Той отбеляза ,че невежеството поражда омраза. Това породило и първите сблъсъци в Мека и Медина по времето на Пророка Мохамед. Учебниците възпитават,че всеки човек в исляма със своето имущество е неприкосновен. Убийството на един невинен се равнява на убийството на цялото човечество, каза още районният мюфтия.

Георги Кулов


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!