BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Диетоложка разби мита за ползите от различните видове шоколад

Австралийската диетоложка Ребека Гауторн разби мита за ползите от различните видове шоколад, като сравни калоричността и състава им, пише „Дейли мейл“.

Наред с млечния и тъмния вариант, специалистката анализирала и веганския шоколад, при който не се използва мляко и други животински продукти. Напук на очакванията, с най-малка калоричност се оказал млечният шоколад. Той съдържал два пъти по-малко наситени мазнини, в сравнение с веганския, който от мнозина се счита за по-полезен. Тъмният шоколад също отстъпвал на млечния по тези показатели, но в по-малка степен.

„Ако вие предпочитате тъмния или веганския шоколад, продължавайте да ги консумирате, казва Гауторн. Но ако ги предпочитате само заради калоричността им и ги считате за по-полезни, по-добре си похапвайте от млечния“.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!