BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дома за стари хора в Кърджали получи чисто нов велоергометър

Няма пенсиониран славейковски добротворец, казва Снежана Сиракова, която до миналата година бе учител в СУ „Петко Рачов Славейков“, създател и ръководител на детското благотворително движение „Ръка за помощ“. Макар и вече в заслужена пенсия, Сиракова живее с грижа към проблемите на нуждаещите се. Хрумва й да дари своя чисто нов велоергометър на потребителите в Дома за стари хора.

Съмишленици в реализацията на идеята са пенсионираната вече учителка Тонка Вълчева, настоящата преподавателка по история Кети Георгиева, десетокласникът Константин Чаушев и неговата майка. За тях важното е не толкова да занесат нещо на възрастните хора, а да си поговорят с тях, да разберат какво ги вълнува, от какво имат нужда. Така от дума на дума гостите от „Славейков“ разбират, че наскоро възрастните хора са пътували с влак до Момчилград и много се вълнуват. Мечтаят да отидат в парк Кенана. Славейковци ще им помогнат за осъществяване на това желано пътуване.

Директорът на Дома за стари хора Таня Анастасова благодари сърдечно за дарението – велоергометър, за красивото цвете и почерпката с банани.

Покани гостите да дойдат пак на 29 април – Европейския ден на солидарност между поколенията, когато ще правят заедно сандвичи.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!