BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ергюнал Сабри от „Арда бокс“ провежда в София последни тренировки преди Световното

Валентина ИВАНОВА

Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри – Оги и личният му треньор Стоян Узунов приключиха престоя си  в Плевен. Там те проведоха 10-дневен тренировъчен лагер в спортния комплекс на Детелин Далаклиев. Плевенчанинът е последният световен шампион по бокс на България от първенството в Милано през 2009 година.

20-годишният талант от Кърджали миналия месец стана републикански първенец в категория  до 48 кг и така си осигури участие на Световното първенство за мъже в Белград. Големият форум в сръбската столица започва на 24 октомври 2021 година.

Треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов сподели пред  „Нов живот“, че пребиваването на Оги в Плевен е било изключително ползотворно. Далаклиев и екипът му са посрещнали кърджалийци приятелски и са им предоставили прекрасни условия за подготовка. Световният шампион е успял да мотивира Ергюнал и му е дал ценни съвети.

Треньорът Стоян Узунов, Ергюнал Сабри и Детелин Далаклиев в Плевен

В събота клубът на Детелин Далаклиев е провел контролни срещи с боксьори от „Мизия 80“, като в тях се е включил и Оги. Противникът му е бил по-тежък с 10 кг, но кърджалиецът се е представил добре.

Предстои няколко дни състезателят на „Арда бокс“ и неговият личен треньор да прекарат в София, след което да заминат за Белград. В столичния комплекс „Диана“ Ергюнал провежда последни тренировки преди решаващото състезание.

Ергюнал Сабри е първият боксьор от Кърджали станал европейски шампион – той печели първото място на първенството на Стария континент за юноши през 2017 г. в Курортния комплекс „Албена“. А две години по-късно покорява европейския връх при младежите на шампионата в София.

От първенството на Стария континент за възраст до 22 години през това лято в италианския град Розето дели Абруци Оги спечели бронзов медал.

Трудолюбивият и всеотдаен боксьор съчетава успешно спорта с учението. Завърши успешно първи курс в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!