BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жълт код за силен вятър в област Кърджали за утре

За 7 април за 24 области в страната Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за опасни метеорологични явления.

Областите без предупреждение за жълт код са Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян.

В останалите 24 области на страната, за които за утре има предупредителен жълт код, ще духа умерен, временно силен вятър, с пориви до 19-24 метра в секунда.

През нощта облачността ще е разкъсана, все още значителна над източните райони, където ще превалява дъжд. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. Утре с умерен и поривист вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони. С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд все още ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен, по-високите и открити части – до бурен вятър от западната четвърт и с него нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра ще е около минус 3°.

По Черноморието ще има значителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. По-значителни ще са количествата по южното крайбрежие и на места там и ще прегърми. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8° – 9°

За област Кърджали, утре, максималните температури ще достигнат 17°. Очакват се преваляния от дъжд и силен вятър.

Нов живот

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!