BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва световно проучване за превенция от COVID-19 с хлорохин/хидроксихлорохин

Започва световно проучване за превенция от COVID-19 с хлорохин/хидроксихлорохин

Започва рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано, световно проучване за превенция от COVID-19 с хлорохин/ хидроксихлорохин. То ще обхване 40 000 лекари и друг медицински персонал от първа линия.

Проучването се ръководи от изследователи към университета Оксфорд. Планираната продължителност е 12 месеца. Проучването има за задача да докаже, че профилактиката с хлорохин и хидроксихлорохин е ефективна, достъпна и забавя репликацията на вируса при изложени на риск групи.

Предвид огромния опит при употреба на препарата, изключителната безопасност, поносимост и ниска цена, целта на това голямо проучване е да докаже, че терапията е приложима и достъпна във всяка точка на света, твърдят изследователите.

Приложението в клиничното изследване на хидроксихлорохин за превантивна употреба при риск от COVID-19 е натоварваща доза от 800 мг за пациенти над 60 кг през първия ден, последвана от 200 мг. дневно за следващите 3 месеца.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!