BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна двудневна конференция за иновативните практики в училище, домакин на срещата е „Отец Паисий“

  • Участват всички иновативни училища в област Кърджали

Регионалната среща за обмяна на добри практики се реализира по Националната програма „Иновации в действие“ на МОН, със съдействие на РУО, а домакин е Средно училище „Отец Паисий“ .

В нея участват всички иновативни училище в областта., съобщи директорът Златко Атанасов.

Сред тях са кърджалийските средни училища „Отец Паисий“, „Йордан Йовков“, „П.Р.Славейков“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, професионалните гимназии по електроника „Кап.Петко войвода“ и по строителство „Христо Смирненски“, Езикова гимназия „Христо Ботев“ и др. В конференцията участват и техни партньори от други градове.

Някои от участниците се включват с презентации и готови продукти, като представят иновациите, които са разработени в училището.

На конференцията присъства и Наталия Михалевска, която е  ръководител на Националната програма „Иновации в действие“, а днешната конференция е част от тази програма.

 

Поздравление поднесе Ангелина Костова от РУО Кърджали. 

Домакините от СУ „Отец Паисий“ откриха деловата работа на ктонференцията. Като част от иновацията „Учим заедно” те представиха проект на ученици, обучавани в профил „Софтуерни и хардуерни науки”, класирани на национални олимпиади.

 

Валентина ИВАНОВА

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!