BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Златаровци активни по eTwinning проекти

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Кърджали  продължава активната си дейност по eTwinning проект „Време е да преодолеем предразсъдъците“.

Проведен  бе конкурс за лого и постер на проекта. След проведена анонимна анкета сред 233 ученици от четирите държави, участници в проекта –  Хърватия, Португалия, Турция и България,  бяха обявени победителите в конкурса.

Логото, изработено от Павел Генов, ученик от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Кърджали, България

Най-добър постер бе създаден от учениците от Хърватия, а за най-оригинално лого на проекта бе отличено логото, направеното от Павел Генов – ученик от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Кърджали, България. 

Проведе се и втора онлайн среща, на която учениците от кърджалийската професионална гимназия споделиха с връстниците си от другите държави ястия от българската национална кухня.  Разговорите протекоха в изключително приятелска атмосфера. С удоволствие всички научиха по нещо ново за културите, навиците и ястията на своите съученици от различните държави.

Златаровци работиха и върху темите „Равенство“ и „ Респект“ като съчиниха вълнуващи есета и постери, споделени в Twinspace на проекта.

Сега работят върху дейност „Завършване на историята“ – съчиняват една обща история, като всеки участник написва по една част от нея и след това я прочита и прави запис на гласа си.

Предстоят още интересни онлайн срещи в които ще се представят и дискутират темите, заложени по план, много вълнуващи мероприятия и  запознанства.

В хода на проекта учениците се сближават с културите на страните участнички, като зачитат различията и изграждат искрени и топли отношения помежду си. Учениците също така осъзнават и споделят мнения относно ценности като уважение, търпимост, гостоприемство и състрадание по време на изпълнението на проекта. Всички дейности по проекта се осъществяват в електронна среда на английски език.

Нов живот

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!