BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Йоан Петров от „Йовков“ се представи отлично в състезанието „Ключът към музиката“

Йоан Петров от 5 а клас на СУ „Йордан Йовков“ получи грамота за отлично представяне в  Националния кръг на състезанието по музика „Ключът на музиката“ – 2021 г., както и плакет с ключа Сол.
За поредна година ученици от „Йовков“ участват в Националното състезание, организирано от МОН. В „Ключът на музиката“ участват ученици от четвърти до десети клас и отговарят на въпроси от Теория на музиката. В Общинския кръг са участвали петима ученици на госпожа Гинка Матева, преподавател по музика в училището. Двама от тях, Катерина Анастасова и Йоан Петров, са се класирали за Областното състезание, а Йоан – за Националния кръг.  Освен в теорията на музиката, Йоан  е силен и в практиката. Той прилага наученото от Теория на музиката, свирейки на гайда под ръководството на своя учител, гайдаря Васил Анастасов от Дома на културата.
Връчвайки наградата на Йоан Петров, госпожа Кюпрюджиева, директор на училището, му пожела още много отличия в областта на музиката.

клуб Журналист и клуб Фото свят

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!