BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Магията на Родопите отново събира млади художници и фотографи от цялата страна

Нов живот

За 16- та поредна година Община Кърджали и Общински детски комплекс обявяват провеждането на  Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали.

Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография   „Фотоприказки”.

Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс.

Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2023/2024 г.

Националните конкурси имат за цел да откриват, популяризират и подпомагат развитието на детските таланти в областта на изобразителното изкуство и фотографията и да предоставят възможност за творческа изява на даровитите деца от цяла България.

Регламент за участие:

В Националният конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” могат да участват деца и ученици на възраст от 6 до 19 г. Няма ограничение в техниката на рисуване.  Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 творби.  Размерите на  рисунката трябва да са 35/50 см. Оценка и класиране на участниците  ще се извърши в три възрастови групи:  6 – 10 г.; 11 – 14 г. и 15 – 19 г.

В Националният конкурс по фотография „Фотоприказки” могат да участват  ученици от  V до ХІІ клас в категориите „Художествена фотография“ и „Пейзаж и природа“. Учениците ще се състезават в две възрастови групи: V – VІІІ кл. и  ІХ – ХІІ кл.

Участието във фотоконкурса е индивидуално. Всеки ученик може да участва с черно-бели и цветни снимки до 5 броя с формат на фотографиите – най-малко 20/30 см.

Крайният срок за получаване на рисунките и фотографиите е 20.10.2023 г. в ОДК гр.Кърджали.

И в двата конкурса ще бъдат връчени специални награди и награди за І, ІІ и ІІІ място, които са осигурени от Община Кърджали.

Официалното откриване на изложбите и връчване на наградите на победителите ще се състои на  4.11.2023 г. от 17.30 часа в  ОДК  гр. Кърджали.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!