BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мария Колева и отбор „Лечев” взривиха публиката в театъра, за първи път областен и кмет застават зад благотворителна кауза – тази за лечението на Таня Тончева

Благотворителният концерт на кърджалийката Мария Колева и Отбор „Лечев” от хитовия музикален формат „Гласът на България” събра стотици в залата на ТМЦ Кърджали, която се пукаше по шевовете. Освен от високото музикално майсторство на изпълнителите, публиката бе привлечена от каузата за лечението на нашата съгражданка Таня Тончева, която е с тежко онкологично заболяване и се нуждае от спешна медицинска интервенция в чужбина. Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и областният управител Никола Чанев застанаха твърдо зад тази кауза, ангажирайки се с организацията на концерта.

Той бе открит именно от кърджалийския градоначалник, който в приветствието си най-напред поздрави всички християни с един от най-светлите християнски празници – Богоявление, и всички кърджалийци със 176-та годишнина от рождението на големия българин, поет и революционер Христо Ботев.

Ерол  Мюмюн благодари на областния управител за това, че са успели заедно да организират този концерт. „Най сетне дойде времето, когато общинска и областна администрации, местното управление и централната власт, да работят ръка за ръка за благото на кърджалийци.  Когато става дума за благотворителност, може би именно тя е най-големият измерител за това колко е голямо едно сърце. Тази вечер, тази зала, показва колко големи сърца имат кърджалийци”, каза Ерол Мюмюн. И обеща освен концертът на Д2 по Коледа и тазвечершния концерт, да има още подобни изненади по Великден и Гергьовден.

От своя страна областният управител Никола Чанев също благодари на всички, проявили съпричастност с каузата за лечението на Таня Тончева. „Преди три месеца получих обаждане от една прекрасна кърджалийска дама, която се представи като Мария Колева и поиска да се видим, за да пием кафе. Тогава се зароди идеята за днешния концерт. Споделих тази идея с кмета Ерол Мюмюн, който предложи да направим един подарък за кърджалийци и този концерт вече е факт.

Тогава разбрахме за каузата на нашата съгражданка Таня Тончева. Ако има нещо, което обединява хората повече от музиката, това е именно благотворителността и това да дадем надежда за живот на някого.  Искам да призова всички в залата да дадат своя дан на излизане от театъра, защото Таня се бори за живота си и ние трябва да бъдем всички с нея”, каза Никола Чанев.

Мария Колева благодари на него и на Ерол Мюмюн като изтъкна, че без тях двамата този концерт нямаше да се случи. Последваха здрави рок изпълнения от сцената на театъра, които бяха възнаградени от бурни аплодисменти на публиката.

7 415 лева бяха събрани от концерта на Мария Колева и отбор „Лечев”. На края на сцената излязоха съпругът и двете деца на Таня Тончева,  а голямата й дъщеря горещо благодари на всички, които с лептата си ще подпомогнат за лечението на майка й.

Това съобщиха от Общинска администрация-Кърджали.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!