BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинските съветници гласуваха „за“ подписването на Протокол за побратимяванес община Чорлу, Турция

С решение на Общински съвет Кърджали днес бе даден ход на процедурата за побратимяване между община Кърджали и община Чорлу, Република Турция. Съветниците дадоха своето единодушно съгласие за подписване на Протокол за побратимяване между двете страни и упълномощиха кмета на община Кърджали да направи това.

Първите контакти$ежду общините Кърджали и Чорлу, Република Турция са от началото на месец септември 1992 год. Подписан е Протокол за развитие на връзките и отношенията между двете общини от страна на тогавашните кметове.

През изминалите години взаимоотношенията не са прекъсвали, развивали са се на приятелска основа с взаимни посещения на представители на общинските администрации, общински съветници, представители на обществени организации, детски и младежки спортни отбори, обмен на ученически групи, участия в културни мероприятия, фолклорни фестивали и др.

Със свое Решение №2021/164 от 04.08.2021г., Общинският съвет на град Чорлу е взел решение за подписване на нов Протокол за побратимяване между двете общини. Целта е укрепване на връзките между Кърджали и Чорлу и подобряване на диалога и контактите в сферата на младежките дейности, социалните услуги, образованието, културата, спорта, опазване на околната среда и др.

Към днешна дата такова решение вече има и от страна на Общински съвет Кърджали, а подписването на Протокол за побратимяване ще даде възможност за подобряването на контактите в различните области на обществено-политическия, икономическия и културен живот между двете общини, обмен на добри практики за успешно партньорство в различни проекти, финансирани от европейските или други фондове.

Към днешна дата Община Кърджали поддържа тесни контакти с общини от Белгия, Руската федерация, Румъния, Турция, Гърция,, Китай, Великобритания, Италия и САЩ.

Кърджали бг вести


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!