BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Освободиха от наем заведенията в Харманли, затворили заради коронавируса

Днес при строги противоепидемични мерки се състоя заседанието на Общинския съвет в Харманли, съобщиха от общинската администрация.

Бяха взети решения за споделена социална и икономическа тежест във връзка с разпространението на COVID-19 на територията на страната и въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването от 13.03.2020 г.

Много търговски обекти с малък и среден бизнес понасят икономически загуби. В отговор на създалата се кризисна ситуация, днес бе прието единодушно предложението на кмета на Община Харманли Мария Киркова в подкрепа на потърпевшите. Освобождават се от заплащане на наемни вноски наематели на обекти, чиято дейност е преустановена заради заповедта на министъра на здравеопазването, за период от 13.03.2020 г. до отменяне на епидемичната ситуация.

Освобождаване от такси за разполагане на маси и столове върху имоти – общинска собственост, от заведения за хранене и развлечения, чиято дейност е спряна заради ситуацията с разпространението на заразата в страната.

С цел ограничаване на контактите се удължава срокът за заплащане на годишното обезщетение/наем, за поставени временни гаражи в намален размер от 50 лв. годишно, с включено ДДС до 30.06.2020 г.

До 30 юни се удължава и срокът за ползване на 5% отстъпка от дължимата такса битови отпадъци при заплащане на годишния размер за 2020 г. Мярката бе взета във връзка с приетия вчера от Народното събрание Закон за мерките и действията по време на извънредно положение и удължаване срока за плащане с отстъпка до 30 юни за двата имуществени данъка – данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!