BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха първа архитектурна изложба в Хасково

Архитектурна изложба беше открита днес в Хасково. Тя е разположена в пешеходната зона край Старата часовникова кула.

Инициативата за изложбата е на „Камарата на архитектите в България“ – Районната колегия Хасково и на „Съюза на архитектите в България“ – Дружество Хасково, със съдействието на община Хасково. Тя е първата по рода си в областния град.

В изложбата са участвали 19 архитекти от Хасково и региона, заяви председателят на Колегията на архитектите и Съюза на архитектите в Хасково арх. Нина Танчева. В експозицията са показани не само реализирани проекти, но и в строеж, както и такива, които предстои да бъдат изградени.

„Впечатляващ е стремежът за изграждане на хармонична, функционална градска среда – паркове и площадни пространства, детски площадки и съоръжения в крак с динамичното време“, каза арх. Нина Танчева. Тя допълни, че хасковската общественост заслужава такава изложба.

Изложбата откри кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той поздрави хасковските архитекти за инициативата. „Искам да ви благодаря за това, че сте извадили на показ бъдещето на Хасково, за да се запознаем всички ние като граждани с него. Искам лично да благодаря на всички за това, че имам уникалния шанс да работя с такива творци, с които заедно да успеем да направим Хасково един по-модерен и по-красив град“, каза градоначалникът.

Събитието уважи арх. Владимир Милков – председател на Камарата на архитектите в България. Той поздрави хасковските архитекти за организираната стойностна изложба. Поздравителен адрес бе изпратен от „Съюза на архитектите в България“.

Изложбата ще остане в центъра на Хасково до 16 май.

Анета Кутелова


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!