BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Партиите и коалициите в община Кърджали постигнаха съгласие за съставите на СИК

Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 45 – Народно събрание и Европейския парламент –Коалиция “ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“ , Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България-Обединение“ , ПП „ДПС“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на 11.07.2021г.

Срещата се свика на основание чл.91 от Изборния кодекс и Указ No130/10.05.2021 г. на Президента на Република България за насрочване на избори за Народно събрание на 11.07.2021 г.

Консултациите се водиха от секретаря на община Кърджали Себахатин Риза, който бе упълномощен със заповед на кмета на община Кърджали. Участниците в консултациите се споразумяха за структурирането на комисиите като база се прие разпределението , изготвено от общинската администрация, въз основа на Решение№15-НС от 31.05.2021г. на РИК-Кърджали.

До 12.00ч. на 07 юни 2021г. ще се направят писмените поименни предложения за съставите на СИК от участвалите в консултациите представители на шестте политически партии и коалиции.

За изборите за Народно събрание в община Кърджали са сформирани 157 СИК /67 в града и 90 в кметствата/. В 16 СИК с избиратели под 300 души няма да има машинно гласуване. В секционните комисии ще участват общо 1321 души.

Нов живот

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!