«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празник на приятелството сътвориха тенисисти ветерани в Момчилград

Нов живот

В събота и неделя в Момчилград се проведе първият етап на Шестия международен турнир по тенис на маса за ветерани – мъже под патронажа и за наградите на „Ротари клуб“-Момчилград.

В него участваха 35 състезатели от 15 български града, от Турция и от Гърция, разпределени в четири възрастови категории – 40, 50, 60 и над 70 години.

При откриването участниците бяха поздравени от президента на „Ротари клуба“ Акиф Акиф, който каза: Нашата основна дейност е свързана с реализиране на благотворителни прояви и реализиране на проекти в областта на инфраструктурата, образованието, културата и спорта. Затова и за 6-та година подпомагаме провеждането на турнира.

Медалистите в личната надпревара

Припомняме, че Момчилград е име в световния тенис на маса и е дал много състезатели и треньори на света. От Момчилград е единствената българка-шампион на Европа – з.м.с. Даниела Гергелчева, а м.с. Димитър Караиванов е вицепрезидент на международното общество за ветерани по тенис на маса.

Председателят на Организационния комитет на турнира и главен съдия Димитър Караиванов награди с почетен плакет Акиф Акиф. Той благодари на „Ротари Клуб“-Момчилград за доброто партньорство и дългогодишната морална и финансова подкрепа.

След оспорваните двубои и много емоционални моменти се получи следното класиране:

40-49 години: 1. Георги Георгиев-Мадара 2. Алпер Мюмюн-Кърджали 3. Айкан Хюсеин-Кърджали

50-59 години: 1. Тихомир Мичев-Варна 2. Владимир Йоцов-Стара Загора 3. Янко Димитров-Варна 3. Иван Ефтимов-Варна

60-69 години: 1. Любомир Янакиев-Дупница 2. Иван Шишков-София 3. Стойчо Радевски-Стара Загора 3. Красимир Жерков-Бургас

над 70 години: 1. Борис Червенков-Балчик 2. Димитър Караиванов-Момчилград 3. Валентин Стойчев-Пловдив 3. Коста Титев-Стара Загора

двойки до 60 години: 1. Тихомир Мичев/ Янко Димитров-Варна 2. Стойчо Радевски/ Владимир Йоцов-Стара Загора 3. Георги Георгиев/ Георги Георгиев-Мадара/ Пирдоп 3. Иван Евтимов/Александър Йовчев-Варна

двойки над 60 години:

1. Георги Балинов/ Красимир Жерков-Варна/ Бургас

2. Димитър Караиванов/ Росен Иванов-Момчилград/ Варна

3. Любомир Янакиев/ Емин Сюлейман-Дупница/ Гебзе 3. Борис Червенков/ Никос Дуис-Балчик/ Солун

Медалистите за купа „Айлин Адем“

В памет на д-р Айлин Адем, бивш президент на „Ротари клуб“ Момчилград, бяха проведени супер срещи за купата и медалите на нейно име. Четиримата шампиони в своите възрасти бяха поздравени и наградени от Джевджет Адем – баща на Айлин.
Класиране: 1. Тихомир Мичев-Варна 2. Любомир Янакиев-Дупница 3. Георги Георгиев-Мадара 3. Борис Червенков-Балчик
Преди да си заминат, участниците в турнира благодариха на домакините и на ръководството на „Ротари клуб“ за отличната организация и условията за провеждане на турнира.
Не за първи и не за последен път идваме и ще идваме в Момчилград. Вече имаме много приятели и създадохме добра връзка между българските, турските и гръцките ветерани, споделиха гости от чужбина.

Последвайте ни и във Facebook

 

Материалът Празник на приятелството сътвориха тенисисти ветерани в Момчилград е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!