BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предпазни защитни средства и за медиците от Спешна помощ в Ардино

„Ние, сами ако не се мобилизираме, никой друг толкова ефективно не може да ни помогне.

Трябва да бъдем изключително отговорни и разумни.Само така, ние ще гарантираме, че ще опазим всички граждани на община Ардино от тази коварна инфекцияс коронавирус (COVID-19)“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щаб за борба с Корона вируса Covid-19. На него бяха обсъдени спазването на мерките на територията на общината заради разпространението на коронавируса и обявеното извънредно положение у нас.

Общинският кризисен щаб взе решение да осигури предпазни защитни средства и за медицинските специалисти от Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Ардино. Във филиала работят 22 човека – фелдшер, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки.

Приканват се всички възрастни хора на територията на община Ардино да не напускат домовете си. Кметовете или кметските наместници, както и близките и съседите им следва да оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства.

Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов уточни, че вече 61 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка“. 

Гюнер Шукри


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!