BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проведоха учение на децата от детските градини как да реагират при пожар

Община Асеновград съвместно с ръководството на няколко детски градини извърши обучение на деца и персонал как да реагират при бедствия, сред които пожар, земетресение и наводнение.

Практическият инструктаж се проведе, съгласно Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите.

В детските градини бяха направени тренировки на плановете за евакуация при пожар, които трябва да се извършват не по-малко от два пъти в годината.

Малчуганите придобиха уменията си чрез песни, танци, отгатване на гатанки и образователни игрови методи.

„Млад пожарникар“ бе едната от игрите, които изиграха децата. Те бяха разделени на два отбора. Задачата им бе по най-бързия начин да спасят от пожар животни в беда и да ги изведат на безопасно място.

Тренировъчните мероприятия се проведоха в пет детски градини на територията на община Асеновград – ДГ „Дружба“, ДГ „Мир“, ДГ „Пролет“ и във филиалите в селата Боянци и Тополово.

Целта на обучението е персоналът да изгради навици за безопасното извеждане на децата, а по–големите групи от малчугани сами да придобият определени знания и навици при опасностите в случай на пожар.

Възпитаниците на детските заведения се научиха, че не трябва да си играят с източници на огън (запалки, кибрити и други), както и по какъв начин да се предпазят от възникване на пламъци.

Тренировките преминаха при добра организация, като бяха приложени правилата и редът за безопасно боравене с пожарогасителните средства. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!