BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата образува 24 досъдебни производства за изборни нарушения

Към днешна дата на територията на цялата страна са образувани общо 24 досъдебни производства, свързани с изборния процес, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Извършени са множество разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, при които са иззети ръкописно изписани списъци с имена, предизборни материали и големи парични суми.
Продължава работата на Националното междуведомствено звено с участието на ПРБ, МВР и ДАНС по предотвратяване извършването на престъпления против политическите права на гражданите във връзка с насрочените за 4 април 2021 г. избори за Народно събрание.
До момента са получени общо 245 сигнала за нарушения на изборното законодателство. В сигналите се съдържат данни за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция, за повреждане на имущество на политически партии и агитационни материали, както и за отправяне на заплахи и извършени хулигански действия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!