BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Променят трасето на републикански път Калотина – Капитан Андреево в чертите на Свиленград

Трасето на републиканския път I-8, от границата ни със Сърбия при Калотина до Капитан Андреево се измества в чертите на Свиленград, е решено на правителственото заседание днес.

От пресслужбата на Министрески съвет съобщават, че промяната се извършва по предложение на Агенция „Пътна инфраструктура” и община Свиленград, а целта е да се изведе транзитният трафик извън централната градска част след изграждането и пускането в експлоатация на околовръстния път на града.

Старото трасе на републиканския път в Свиленград, с дължина 2,525 км, преминаващо по улиците „Д-р Страшимир Дочков”, „Княз Борис I”, „Цар Симеон Велики” и бул. „България” става публична общинска собственост.

За публична държавна собственост се обявява участък от ул. „Сан Стефано” в града с дължина 2,582 км. По него минава новото трасе на републиканския път, като там се концентрира движението на тежки и лекотоварни автомобили и е свързваща отсечка с автомагистрала „Марица“.

Предложенията за промени на собствеността касаят участъци, преминаващи изцяло по уличната мрежа на Свиленград и не се налагат промени в списъка на общинските пътища.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!