BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдя за един ден по случай празника на Кърджали

Днес, 21 октомври 2021 г., в Окръжен съд – Кърджали се проведе инициативата  „Председател на съда за един ден“. В ролята на Председател на Окръжен съд – Кърджали влезе Никол Вълчева  – ученичка от 11-ти клас на Средно училище „Отец Паисий“ – гр. Кърджали, която имаше възможността да се запознае отблизо с дейността и функциите на председателя на съда.

Инициативата е част от Образователна програма  „Съдебната власт – информира н избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ на Висш съдебен съвет, съвместно с Министерство на образуванието и науката, в която тази година участва и Окръжен съд – Кърджали в партньорство със Средно училище „Отец Паисий“ – Кърджали.

Инициативата се провежда на 21 октомври – Денят на Кърджали, и има за цел да даде добър пример на учениците от областния град за формиране и повишаване на правната им грамотност и култура, да стимулира интереса им към правото и професионално ориентиране в юридическите науки. Идеята е инициативата да стане ежегодна.

Мотивирана и с интерес за нови знания, Никол Вълчева зае позицията Председател на Окръжен съд – Кърджали за един ден.

Инициативата се проведе в кабинета на председателя Веселина Кашикова, която символично предаде длъжността си на младата си приемничка. Никол Вълчева присъства при разпределение на постъпилите в съда дела чрез Електронната система за разпределение на делата и се запозна с работата по доклада на служба „Съдебно деловодство“.

След приключване на административната работа, Никол Вълчева посети службите в съда, като всички съдебни служители с желание и отзивчивост я запознаха с естественото на работата, която вършат ежедневно.

На финала на деня, Веселина Кашикова поздрави Никол Вълчева с куража да се включи в инициативата, като изказа увереност, че всичко видяно и научено е представлявало интерес за нея и й пожела един ден да стане административен ръководител на Окръжен съд – Кърджали.

                           Христина Русева


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!