BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трети протест „Хасково се събужда!“ (видео)

Трети протест под мотото „Хасково се събужда!“ се проведе в областния град.

Традиционно недоволстващите се събраха на площад „Свобода“, но тази вечер митингът започна с около час по-късно, а не в 19 часа, както беше обявено по-рано. Причината за отсрочването беше балът на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

За трети път протестиращите настояха за оставките на правителството начело с премиера Бойко Борисов и главния прокурор на България Иван Гешев.

„Оставка със затвор!“, „Гешев е позор!“, бяха част от скандиранията на събралите се около 200 души, сред които бяха не само хасковлии, но димитровградчани и харманлийци.

„Искаме след тези 11 година на управление Бойко Борисов най-накрая да се усети и най-накрая да подаде толкова дълго очакваната оставка“, заяви през мегафон Георги Георгиев. Вметна, че вече се обсъждат варианти той да подаде оставка до петък. Според Георгиев успех ще бъде едва, когато това стане факт. А дотогава се закани той и съмишлениците му да продължат да оказват натиск, излизайки ежедневно на протести.

„Днес, за първи път заставаме в подкрепа на член на правителството. Това е министърът на правосъдието Данаил Кирилов за правото му за свободно изразяване, защото днес Бойко Борисов му забрани да прави постове във фейсбук. Това стана след поста за СпонджБоб квадратни гащи“, заяви един от протестиращите хасковлии Тодор Топалов, който е председател на „Да, България“ в Хасково и съпредседател на „Демократична България – Обединение“ в Хасково.

Повод за конкретната забрана е публикация на правосъдния министър в социалната мрежа от миналата седмица, в която той коментира опита на Христо Иванов да акостира с гумена лодка на плажа в парк „Росенец“, сравнявайки го със Спондж Боб.

Сред протестиращите беше хасковлийката Елена Станкова – треньор на баскетболен клуб „Хасково 2012“, завоювал шампионската титла на България и носител на Купата на България.

От площад „Свобода“ тръгна шествие, което мина през община Хасково, булевард „България“ и Съдебната палата.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!