BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Феерия от звук и светлина

Езиковата гимназия „Христо Ботев“ грейна в коледна премяна

Всеки, който влиза в областния град се наслаждава на новата украса, която грейна в навечерието на Коледните и Новогодишни празници и осветява сградата на ЕГ „Христо Ботев и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. По инициатива на директора на Гимназията и Ученическия съвет беше украсена шестметровата елха, която е в двора на училището и се намира до паметника на Христо Ботев. Ученици украсиха фоайетата и класните стаи. Те се погрижиха всяко кътче в училището да носи празнично настроение и да се усеща духът на Коледа. Кулминацията на предколедната треска бев навечерието на студентския празник – 8. декември. В двора на гимназията се събраха юбилейният випуск абитуриенти и ученици от 11. клас на тържествена церемония по запалването на светлините на Коледната елха.

Началото бе поставено от председателя на ученическия съвет Десислава Ликова, която прикани всички присъстващи да включат мобилните си телефони и да предават на живо церемонията в социалните мрежи. По този начин ще направят съпричастни всички бивши и настоящи ботевци, независимо в коя точка на света се намират. Тя поздрави своите съученици с настъпващите празници и пожела здраве и успехи през идната 2022 година.

Директорът на Езиковата гимназия госпожа Даниела Павлова се обърна към присъстващите гимназисти и всички учители с пожелания да има светлина в очите и топлина в душите. Да е мирна и щастлива Новата 2022 година и да се радваме на здраве и успехи.

Настроение сред присъстващите създадоха и Коледните песни в изпълнение на младите музикални таланти на училището. Дванайсетокласниците не се сдържаха и преброиха от едно до дванайсет, а директорът на Гимназията ги призова да направят обратно броене и всички избухнаха в аплодисменти при грейването на светлините. Пъстрата картина се допълни и от пищна заря, която озари небето над училището. И за да е пълна феерията от слово, музика и светлина тържеството приключи с българско право хоро, на което се заловиха всички присъстващи.

Да посрещнем Коледа и Новата 2022 година с надежда и с пожелания да е здрава и успешна!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!