BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фестивалът за улични изкуства „6Fest“ с ново тридневно издание в Пловдив

Седмото издание на Фестивала за улични изкуства „6Fest“ ще представи мултижанров тридневен фестивал в Пловдив с цирк, улични музиканти и танцьори, огън, театър и др. на 14, 15 и 16 май 2021 г. Това съобщи Момчил Цонев – организатор на събитието.

„6Fest“ ще бъде открит на площад „Централен“ с театралната пантомима „Необичайни срещи“. След залез слънце е предвидено огненото шоу базирано върху музикални мотиви от българския фолклор. Първата вечер ще завърши с танцово-китарен латино спектакъл „Латино нощ“.

Вторият фестивален ден започва с парад на кокили в Цар Симеоновата градина, а след това до Виенския павилион ще има цирково-музикално представление „Circus surprise“, което е смесица между музика на живо, жонглиране, танци и артистични етюди с публиката. Карнавално джаз настроение ще придаде дефилето на „Марица брас бенд“, което ще тръгне от Джумая Джамия и ще стигне до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, където ще има съвместно участие с танцовата формация „Lindy Hop“ Пловдив. Втората фестивална вечер ще завърши с 2-часов диджей сет на Falshimento – музикално радио шоу.

В третия фестивален ден (неделя) гости ще бъдат артистите от Клуб по огнени изкуства „Divinitas“.Това е първият официално регистриран клуб по въртене на огън в България. Артистите ще се разходят на кокили по алеите в Цар Симеонова градина, а Кулминацията е огненият им спектакъл „Свръх огън“ на площад „Централен“. В него артистите ще използват над 15 огнени уреда и пироефекти като огнени ветрила, факли, мечове, обръчи, змии, криле и огнено слънце. За гостите на „6Fest“ ще има и специална изненада – горящ надпис.

Входът за всички събития е свободен, при спазване на актуалните противоепидемични мерки. Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от културния календар на града за 2021 г.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!