BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Харманли домакинства първия кръг на Държавното по корабомоделен спорт

Харманли прие като домакин Първия кръг на Държавното първенство по корабомоделен спорт за секции M-скоростни модели и NS-точно копие на действащи кораби.

Заедно с общината организатор на надпреварата е местния Спортен модел клуб “Емил Димитров-1951” с председател Веселин Димитров.

Състезанието е на два водоема. На единия е надпреварата от секция М, с 12 класа, а на другия са сериите NS с 6 класа.

Участват 65 състезатели от всички възрасти, а организаторите изразиха особено задоволство от факта, че половината от участниците са деца и младежи.

Корабомоделеният спорт е привлекателен и е в голям възрастов диапазон и това се доказа и в днешната надпревара. Най-малкият състезател в Харманли е на 8-години и е представител на София от клуб “Посейдон”, а най-възрастният -на 70 години от Добрич.

Домакините имат участие от 22-ма души.

За първа година в състезанието се включват и гости от Румъния, като това става възможно след решение от международната общност в корабомоделния спорт, че тези състезания са открити и тях могат да участват и отбори от други държави.

Тази година харманлийския клуб навършва 70 години от основаването си и 20 от възстановяването си.

През юни в Харманли ще гостуват и финалистите от ученическите състезания по коабомоделизъм и автомоделизъм.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!