BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковлии недоволстват заради миризма от септична яма

За миризма от септична яма се жалваха хасковлии, живеещи във вилна зона „Куба 1“ в Хасково.

Видимо по неасфалтирана улица се излизва вода от септична яма в двора на нова къща. От водата се носи неприятна миризма и дори прелива в отсрещния имот.

Един от живеещите наблизо е Ангел Киров. Заяви, че той и негови съседи са разговаряли 5-6 пъти със собственика на къщата, от която се излива водата, с цел да се реши проблемът. По думите му всички имоти наоколо били със септични ями, но по два-три в годината си плащали за почистване с вома. От къщата на съседа обаче водата изтичала по два-три пъти в седмицата.

Думите на Ангел Киров бяха потвърдени и от негови комшии, но те отказаха да бъдат цитирани.

Потърсен за коментар собственикът на въпросната къща – Стефан Аврамов заяви, че съседите му не са разговаряли с него за този проблем. Поясни, че системата на къщата му е изградена според очакванията за изграждане на канализация и асфалтиране на пътя в района, което е трябвало да стане още преди години. Тъй като това не се е случило, при запълване на септичната яма, на улицата изтича пречистена вода, която все пак има миризма. Аврамов обеща да вземе мерки и при необходимост да закупи допълнително съоръжение за септичната яма.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!