«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Kathimerini: В Гърция ще създадат университетска полиция

Процесът за създаване на специални полицейски сили за опазване на реда в университетите в Гърция е във финална фаза, според служители на Министерството за защита на гражданите, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini

Според информации съобщението за набирането на 1033 специални гардове, които ще бъдат назначени в новата служба, се очаква да бъде направено през април. Новият орган ще бъде готов да започне служба в началото на новата академична година.

Гръцките законодатели приеха съответното законодателство през февруари като част от обширни реформи в образованието. Специалните полицейски сили бяха счетени за необходими от правителството, за да се справят с продължаващото десетилетия беззаконие и безнаказаност в гръцките университетски кампуси.

Противниците на този ход обаче казват, че той застрашава академичната свобода, установена след края на военната диктатура през 70-те години.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!