BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Балерина от Варна получи Купата на кмета на Национален фестивал на камерния танц

Балерина от Варна получи Купата на кмета на Хасково на 18-ото издание на Национален фестивал на камерния танц в Хасково.

Цветалина Нахабедян е преподавателката по класически танци в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“. Нейните възпитаници спечелиха в Хасково и част от големите танцови отличия.

Купата й беше връчена от заместник-кмета по културата Мария Вълчева по време на снощната церемония по награждаване на най-добрите изпълнители.

В това издание на единствения по рода си танцов форум в страната, на който два дни Младежкия център в Хасково беше домакин, се включиха около 200 участници от 24 състава от цялата страна. 

Изпълненията им четири възрастови групи и в четири танови категории: български народни танци, класически, характерни и съвременни танци, оцени жури в състав: Кремена Маринашка, Мирослав Димитров и председател  Цветанка Гергинова.

Част от медалите и купите останаха в Хасково, спечелени от възпитаниците на местните танцови школи.

Националният фестивал на камерния танц е в Културния календар на Хасково и в календара на Министерството на културата.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!