BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Галъп интернешънъл”: Над 40% от българите не биха се сражавали за страната си

На фона на няколко сериозни военни конфликта, част от тях в непосредствена близост до нас, 30% от българите заявяват, че биха се били за страната си, ако има война. 42 на сто обаче не биха, а останалите от запитаните у нас се колебаят и не знаят как да отговорят. Ние се нареждаме по-близо в нагласите си до западните европейски държави, отколкото до източните.

Това показват резултати от ново проучване на Световната асоциация „Галъп интернешънъл“, проведено в 45 държави по света и представително за повече от половината от световното население.

За разлика от Европа, където хората заявяват по-голяма готовност да се сражават за страната си при война, 60% от хората в държавите извън ЕС са готови да се бият.

32% от руснаците казват, че са готови да отидат на война за страната си, а в Украйна хората са по-склонни лично да защитят родината си – 62%. В световен мащаб най-голяма готовност да влязат в битка за страната си са хората в Близкия изток – 73% и в Индия – 76%.

Източник: НОВА

Материалът „Галъп интернешънъл”: Над 40% от българите не биха се сражавали за страната си е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!