BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник-кметът Даниел Делчев се поклони пред паметта на отец Чъкърък

Заместник-кметът на община Кърджали Даниел Делчев присъства на възпоменателна церемония по повод 1 година от кончината на отец Александър Чъкърък в Одрин,  Р Турция.

Вицепрезидентът на Р България Илиана Йотова откри барелеф на свещеника, считан за духовен водач на българската общност в Турция, в двора на българската църква „Свeти Георги“.

Делчев поднесе цветя от името на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн и от името на Общински съвет-Кърджали.

Автор на барелефа е Камен Старчев.

Организатори на възпоменателната церемония са Генералното консулство на Р България в Одрин, Съюза на тракийските дружества в България, Тракийския научен институт, Фондация на БПЦ „Свети Георги“ в Одрин.

На церемонията присъстваха посланикът на България в Анкара Ангел Чолаков, генералните консули в Истанбул и Одрин Васил Вълчев и Борислав Димитров, валията на Одрин и заместник-кметът на общината, председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, българи от други населени места в Турция и много тракийци от различни краища на България.

Отец Александър Чъкърък почина на 17 март миналата година.

Това съобщиха от Община Кърджали


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!