BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ върна мандата, Радев дава време до връчване на втория

Номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ – СДС Даниел Митов върна днес мандата за съставяне на правителство на президента. До тук се стигна, след като нито едно политическа сила дори не преговаря с победителите в изборите за подкрепа на тяхното правителство. „Останалите партии се държаха арогантно и безотговорно, провявиха политическа незрялост. Обещахме да не бавим мандата и го връщаме, каза Митов на президента Румен Радев.

В отговор държавният глава благодари на ГЕРБ-СДС за усилията.

„Надявам се времето, преди да връча втория мандат за съставяне на правителство, да се инвестира в изграждане на доверие между политическите сили. Имаме нужда от стабилно правителство, излъчено от парламента, изградено на базата на общи приоритети“, допълни Румен Радев.

В близките дни той ще обяви кога ще връчи мандата на втората по численост парламентарна група – тази на „Има такъв народ“.

Ако те приемат мандата, ще трябва в 7-дневен срок да предложат правителство. В противен случай президентът трябва да реши коя ще е третата политическа сила, която ще получи мандата. Ако и тя не успее да сформира правителство, се отива към служебен кабинет.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!