BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зоран Заев: Не ни трябва ЕС с цената на македонската идентичност и език

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви днес при посещение в Ресен, че на страната не й трябва членство в ЕС с цената на македонската идентичност и език, съобщи телевизия ТВ21.

Той обаче каза, че все още е оптимист за намиране на решение на спора с България.

„Приятелите, ЕС, САЩ са тук, за да ни дадат идеи, но решението е наше, ние трябва да го вземем. С цената на македонската идентичност и език не ни трябва ЕС“, подчерта Заев.

Той каза, че Република Северна Македония е постигнала договори с Гърция и България, защитавайки своята идентичност и език, и подчерта, че не съществува договор, който да казва на гражданите как да се самоопределят и какъв език да говорят.

„В края на краищата това е европейска ценност. Радвам се, че България признава, че няма проблем с тези въпроси. Искат утвърждаване на корените. Ще ги утвърдим и корените, но по европейски начин“, каза Заев.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!