BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг работят за възстановяване на електрозахранванетов Югоизточна България

Засегнати са села основно в планинските райони

Към 15:30 ч. на 26.11.2023 г. ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите райони в Югоизточна България е следната: Частично или цялостно с нарушено електрозахранване са села основно в планинските и труднодостъпни части в Родопите и част от Стара планина – на територията на области Пловдив, Смолян, Сливен, Бургас. Причина за авариите са снеговалежът и силният вятър, множество паднали дървета и клони, в резултат на което са скъсани въздушни електропроводи средно и ниско напрежение.

В област Пловдив се работи по възстановяване на електрозахранването за засегнатите села в по високите части на Родопите и в района на Първомай. В област Смолян засегнати са села предимно в районите на Баните и Хвойна, а в област Сливен възстановителните дейности са концентрирани в района на Котел. В област Бургас усложнена остава обстановката за села от общини Руен, Карнобат.

Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи, като на места се извършва и обход, включително свисокопроходима техника и механизация. Всички групи са подготвени с необходимата техника и материали. 

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Министерство нa енергетиката.

Това съобщиха от Пресцентъра на EVN


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!