BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Момчилград ще търсят втора Нургюл Салимова

Нов живот

Безплатни шахматни занимания за децата на Момчилград стартират от началото на 2024 година. Желаещите да тренират ще бъдат обучавани от треньор по шахмат в балканската библиотека „Иляз Ходжа”. Те ще се учат да подреждат и местят фигурите, а по-напредналите ще мерят сили едни срещу други. Всички пособия за провеждането на заниманията ще бъдат осигурени от Община Момчилград.

Записването започва от 27 ноември/понеделник/ и ще продължи до 22 декември, включително (всеки работен ден от 9 до 12 часа и от 13 до 16 часа). Участието трябва да се потвърди с попълнена декларация от родителите на желаещите деца на място в балканската библиотека „Иляз Ходжа”. Възрастовата група на участниците е от 6 до 14 години. Графикът за провеждане на заниманията ще бъде оповестен след приключване на записванията.

Това е поредна стъпка на Община Момчилград към осигуряване на по-достъпни възможности за участие в занимания за подрастващите с цел да се уплътни свободното им време. Очакванията са да бъдат открити млади и перспективни състезатели, които на по-късен етап да участват в състезания по шахмат.

                                                                                                                                                                                                 🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!