BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неделно училище „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали навърши 12 години

Нов живот

Неделното училище при Средновековен манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали отбеляза своя дванадесети рожден ден. Техният духовен наставник от началото до сега е отец Николай Величков. Той започва едва с 6-7 деца през 2012 година. Днес училището има над 100 деца, а интересът към духовното образование не престава.

Днес с торта, много вяра и  усмивки децата посрещнаха 12-тия рожден ден на Неделното училище.

Ето какво написаха във Фейсбук профила си по повод празника: 

„Честит празник! Честит рожден ден! Честита нова година от живота на Неделното училище!

Да си благопожелаем да бъде изживяна по волята на Бог!
Колко много грижи и любов даде Неделното училище на децата и родителите на Кърджали? Това са 12 години! Това е един детски живот!
Да имаш духовен наставник, който да те насърчава и наставлява в истинската Православна вяра, да те предпазва от лъжеучения и секти, да гради в теб морал и човечност, да възбужда в паметта ти почит към род и родители, да те учи да откриваш безценния духовен свят, да те води в прегръдката на Христос, Който е казал: „оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е царството небесно“ (Мат. 19:14), това е незаменим безценен дар!
Родители, помнете, че Православната вяра ни е съхранила през вековете. Помнете, че в лоното на Църквата децата са на най-сигурното място на земята. Че Църквата дарява най-доброто социално общуване и всякога е загрижена за доброто израстване на децата. В Църквата са най-добрите приятели – светиите, на които по всяко време можеш да се довериш.
Нека да благодарим за това, което имаме в Кърджали, да ценим положения труд на всички, които са се потрудили през годините за това да го има, да го съхраним, защото е безценно и в мир, духовна радост и сплотение да го продължим и наградим.“

Последвайте ни и във Facebook

Материалът Неделно училище „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали навърши 12 години е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!