BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Кърджали ще бъде сред първите четири общини в страната, които въвеждат модерно онлайн консултиране с граждани

  • Събитието бе организирано от Община Кърджали и „Сдружение инициатива за развитие – Кърджали решава” в  рамките на проект  „Вход за граждани“ на мрежата Форум Гражданско Участие.

В Общественото обсъждане се включиха 45 участници: директори на общински училища и детски градини, ЦПЛР, педагогически специалисти, младежи от ДМП към ЦПЛР-ОДК, младежи от УП при СУ „П.Р.Славейков”, екипът на проект „Вход за граждани” от Община Кърджали, представители на „СИР-Кърджали решава”.

Себахатин Риза, Секретар на Община Кърджали приветства участниците и представи екипа на проекта.

Д-р Сезгин Бекир, общински съветник и член на екипа на проекта, сподели как е възникнала идеята Община Кърджали да е сред първите четири общини  в страната, които въвеждат в употреба модерен инструмент за консултиране с гражданите.

Росица Средкова, председател на УС на „СИР – Кърджали решава” представи съвременни методи за онлайн консултиране с гражданите на местно ниво: CONSUL.

Беше представен и тестовия вариант на платформата „Кърджали за теб” – регистрация и възможности за използване.

Ширин Сюлейман, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Кърджали обясни необходимостта от промяна в Правилника за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Кърджали“ и за награждаване с морални и материални награди, глава Трета: Награди по повод 24  МАЙ – Ден на Българската просвета, култура и Славянската писменост. Тя подчерта колко е важно участието на гражданите при създаването на нормативни документи.

Василка Григорова, от „СИР-Кърджали решава”, води работата по групи, в която всички участници взеха активно участие и направиха конструктивни предложения за промяна на правилата и критериите за връчване на награди по повод „24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.

Когато бъде изготвен, проектът на Правилника ще бъде качен на платформата „Кърджали за теб” за широко обсъждане с гражданите.

Почти всички участници, при попълването на анкета, изразиха мнение, че проектът „Вход за граждани” и платформата „Кърджали за теб” ще бъдат полезни за развитието на община Кърджали и ще дадат възможност на гражданите да участват активно в обсъждането на важни теми и проблеми, нормативни документи, инфраструктурни проекти и др.

Община Кърджали и „СИР – Кърджали решава” изказват своята благодарност към всички участници, специално към младите хора от ДМП към ЦПЛР-ОДК и УП при СУ „П.Р.Славейков”.

Нов живот

 

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!