BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжна прокуратура – Кърджали внесе обвинителен акт срещу длъжностно лице за подкуп

Нов живот

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали за разглеждане обвинителен акт срещу Д.З. за извършени от него в периода от месец януари 2019 г. до февруари 2022 г. в гр. Кърджали три престъпления.

Първото е по чл.302, т.1, т.2, б.“а“ във вр. с чл.301, ал.1,предл.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК. Второто престъпление е по чл.302а във вр. с чл.302,т.1 и т.2 във вр. с чл.301, ал.1,предл.1 от НК, а третото – по чл.302, т.1, т.2 и т.4, б.“а“ във вр. с чл.301, ал.1,предл.1 във вр. с чл.20, ал.2 във вр. с ал.1 от НК, което е извършено в съучастие със З.П.

Д.З. е обвинен за поискани и получени дарове – парични суми, които не му се следват, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, а едно от престъпленията е извършено и чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното му положение.

С обвинителния акт е предаден на съд и З.П., който е действал като помагач на Д.З. при извършване на едно от престъпленията. На същия е предявено обвинение за престъпление по чл.302, т.1, т.2 и т.4, б.“а“ във вр. с чл.301, ал.1, предл.1 във вр. с чл.20, ал.4 във вр. с ал.1 от НК.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от Окръжен съд-Кърджали.

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Материалът Окръжна прокуратура – Кърджали внесе обвинителен акт срещу длъжностно лице за подкуп е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!