BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радан Кънев представи в Кърджали приоритетите на Европейския парламент през предстоящия петгодишен мандат

Валери НЕДЯЛКОВ

В предстоящия петгодишен мандат основен приоритет на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ“ и на европейските институции ще бъде Европейската сигурност. Това заяви днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Кърджали Радан Кънев, евродепутат от ЕНП/ДБ. Европейската политика по сигурност е тежко занемарена за един повече от двадесет годишен период. От 2014 година доста се говори, но почти нищо не се прави, едва през последната година има някакви наченки на по-смела политика. В рамките на следващите пет година Европа ще трябва да обезпечи своята сигурност, което означава и отбранителни способности, и автономия от гледна точка на производство и складиране на въоръжение, и една по-различна координация между въоръжените сили на отделните държави, а и общи въоръжени сили, каза Радан Кънев, който ще бъде кандидат за евродепутат от Коалиция „ПП-ДБ“.

Вторият приоритет е европейската индустриална политика и превръщането на Зелената сделка в индустриална сделка в Европа. През тези пет години имаше този голям законодателен пакет за Зелената сделка да бъде основен двигател на инвестициите в нови технологии, модернизацията ни на цялата индустрия, на преодоляване на значителните изоставания на европейската индустрия в много ключови съвременни технологии. За съжаление заради КОВИД и инфлационната криза тази инвестиционна част от Зелената сделка не беше осъществена. На нас ни предстои да ревизираме немалка част от приетото законодателство, да го подобрим, а не да го отменим, изтъкна Радан Кънев.

На трето място е европейската здравна политика – още една сфера, в която Евросъюзът има правомощия, които обаче през годините не използваше. След пандемията от КОВИД и тук настъпи едно събуждане, но това е само началото, една основа да започнем да говорим за единен здравен европейски пазар, защото здравеопазването във всичките си измерения е сфера, в която единния пазар на Европейския съюз не работи, уточни Радан Кънев.

В Кърджали Радан Кънев беше представен от Радослав Милев, общински съветник от Коалиция „ПП-ДБ“ и представител на Демократи за силна България в Кърджали от дълги години.

Последвайте ни и във Facebook

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!