BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Паркът за танцуващи мечки край Белица отваря врати

Паркът за танцуващи мечки край Белица отваря врати за посетители от днес, каза за БТА неговият управител Димитър Иванов. По традиция това се случва на 1 април, но заради епидемията от коронавирус ръководството е взело решение посетители да бъдат допуснати няколко седмици по-късно.

Разходките в парка ще са възможни във времето от 12.00 до 18.00 часа. Информационният център и панорамната тераса ще останат затворени. Няма да има и разходки с екскурзовод, но на определени места из парка ще има такива, към които посетителите могат да отправят въпроси. Големи групи няма да се приемат, а максималният брой хора, които могат да влизат едновременно, е четирима души.

В периода, в който паркът отваря врати, неговите обитатели са особено интересни за наблюдение, посочи Димитър Иванов. Сега започва размножителният период и брачните игри, самите мечки са по-отворени към околния свят и по-активни.

В следващите седмици ще започне адаптирането към посетители и на най-новото мече в парка – четиригодишния Теди. Той пристигна в мечото кътче край Белица през есента, след като беше прекарал първите години от живота си в клетка в зоопарк.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!