BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повече от 15 години от времето,когато кърджалийци се събираха на рок вечери,ще ги възродят ли младите?

 Повече от 15 години изминаха от времето ,когато кърджалийци се събира на рок вечери в комплекс „Арпезос”.Между 2007 и 2009 г. се проведоха близо 20 издания на „Арпезос рок найт”.Инициатор бе музикантът Ангел Бозуков.Макар,че други музикални жанрове доминират сред младите,той не губи надежда,че рок вечерите могат да бъдат възкресени и да запълнят една празнина в културния живот на града ни.

  Вечерите „Арпезос рок найт” се провеждаха всеки месец в големия ресторант на комплекса.Резервации се правеха седмици по рано.Салонът се изпълваше с любители на рок музиката.Идваха фенове от Пловдив,Хасково,дори от София.Музикалната програма се предхождаше от лекция,посветена на известна рок банда.След това настъпваше време за танци.Вечерите се провеждаха с изключителното разбиране и подкрепа на тогавашните собственици на комплекс „Арпезос” подчертава Ангел Бозуков.В паметта му са се запечатали първите издания на „Арпезос рок найт”,когато интересът е бил неописуем.При това във време,когато чалгата е в апогея си.

  Ангел Бозуков е бас китарист.Свири в известните местни групи легенди:”Петлите”;”Ню стейдж бенд” и „Кеф бенд”.Повече от 25 години професионално се занимава с продажба на музика и притежава богата дискография.Негови съмишленици са проф.Евгени Дайнов и проф.Владко Панайотов.Той обогатява техните колекции.

  Ангел Бозуков смята,че младите хора са винаги отворени за стойностната музика.Рокът е една от тях.Влияят се от американския пазар и вкусове ,които са доминиращи за рок в света. Музикантът предпочита да слуша джаз.Но не загърбва класиката на Дийп Пърпъл;Уайтснейк;Юрая Хийп;Лед Дзепелин.

Георги Кулов


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!