BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Регионална дирекция по горите – Кърджали със засилен контрол при снабдяване на населението с дърва за огрев

Нов живот

За периода от 1-ви до 17-ти октомври на територията на Регионална дирекция по горите – Кърджали от служителите на Дирекцията са извършени общо 984 проверки. Инспектирани са 51 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина и недървесни горски продукти, 47 обекта за добив на дървесина, 256 превозни средства, транспортиращи дървесина, близо 310 ловци, 70 риболовци и 250 други физически лица.
Във връзка с настъпилия активен период за снабдяване на местното население с дърва за огрев, проверки се извършват във всички населени места в обхвата на дейност на Регионалната дирекция.
За установени нарушения на Закона за горите са съставени 7 акта, като 4 от тях са за съхранение на дърва за огрев без превозен билет и немаркирана с контролна горска, общинска или производствена марка.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!