BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Риболовци протестираха на спирка „Джебел“, поискаха оставката на шефовете на Дивечовъден участък „Студен кладенец“

Десетки любители риболовци от Момчилград излязоха днес на протест край пътя за „Маказа“ на спирка Джебел. Те отново изразиха недоволството си от директора и заместник-директора на Дивечовъден участък „Студен кладенец“, известен като Еленовото стопанство. Той се намира на брега на язовир „Студен кладенец“ и се стопанисва от Националното ловно-рибарско сдружение „СЛРБ“. Риболовците поискаха  оставката на двамата заради грубото им и неадекватно отношение към тях.

Нямаше блокиране на пътя, въпреки предварителните съобщения по медиите, че ще затворят пътя за „Маказа“ за 2 часа.

Риболовците бяха категорични, че няма да отидат на среща в София при председателя на НЛРС-СЛБР, въпреки че е казал, че вратите му са отворени за тях. Заявиха, че и техните врати са отворени и го чакат да дойде в Момчилград.

Защо плащаме билети за риболов, когато не можем да спокойно навсякъде в язовир „Студен кладенец“ да ловим риба. Поискаха и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да дойдат.

Бойко Синапов, ловец от дружина Равен каза, че ловците подкрепят риболовците. Той също се обяви за отстраняване на двамата служители от Дивечовъден участък „Студен кладенец“.

НЖ

Снимки:Мохамед Хабил


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!