«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рицарите тамплиери от Смолян ще се борят срещу домашното насилие

Рицарите тамплиери в Смолянски окръг ще помагат на жените от региона да се борят срещу насилието. Орденът е партньор на ООН в една от програмите є “Жена за жената” за защита от насилие – служебно, сексуално, домашно. Координатор на регионалния проект Смолян е д-р Дафинка Калайджиева, която е член на командерията.

“Много малко от жените се осмеляват си търсят правата. Програмата цели да ги информира какво могат да направят. Ще имаме две кръгли маси през годината. Първата ще е през май и е съвместно с Центъра за психично здраве “Спектър”-Пловдив”, каза за “Труд news” командерът за Смолянски окръг д-р Емилия Апостолова.

Д-р Емилия Апостолова

Програмата включва и борба срещу наркотиците сред младежите в региона. Тя уточни, че ще бъдат поканени и двата женски клуба в града, хора от Ротъри клуб и журналисти.

Втората кръгла маса ще бъде през есента. Юристи ще разяснят Закона за защита от домашно насилие. Другият голям проект, по който работи командерията “Свети Висарион Смолянски”, е националният конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен” и за есе или стихотворение на тема “Рицарска постъпка”, който се провежда по програма на МОН.

Пет творби вече са класирани и са на деца от училище “Стою Шишков” в смолянското село Търън. Две стихотворения и есе на ученици от училището в кв. “Устово” и Природо-математическата гимназия в Смолян ще бъдат изпратени в София и ще участват в националния конкурс. Тържеството с националното награждаване ще се проведе на 1 юни, където ще бъдат поканени всички участвали деца. Те ще получат награди и ще участват в тържеството.

Източник:  trud.bg            

Материалът Рицарите тамплиери от Смолян ще се борят срещу домашното насилие е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!