BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Славейковци посрещат гости от две училища в страната, ще покажат иновации

  • Учениците от Школа „ИстОрика“ са подготвили богата и разнообразна програма

Днес славейковци посрещат гости – ученици и преподаватели от две училища от страната. Гостите от Руската гимназия в Бургас и от средно училище в Пазарджик ще се запознаят с иновациите в училището за шампиони, като през следващите два дни ще станат свидетели на различни прояви, организирани от славейковци. На 1 юни в 10 ч. в Актовата зала Школата по история „ИстОрика“ ще проведат открит урок по аглийски език и спорт с иновативната паралелка в 11 клас.

Учениците ще представят разностранната си дейност в училище. В сряда – 2 юни, от 11.30 ч. до 12 ч. възпитаниците на Школа „ИстОрика“, заедно с шестокласниците на г-жа Ваня Димитрова, ще представят рецитал, посветен на Деня на Ботев. Вечерта от 18 ч. пред Паметника на Левски в центъра на града ще подредят Музей на открито. Там ще бъдат подредени на изложба експонати от времето на социализма, като ученици от четирите 9-и класа са подготвили различни неща съвместно с родителите си. Те ще представят и обяснят пред посетителите спомените на техните родители и това, което са научили от тях за този период.

„В сряда ще изкараме черешовото топче, ще гръмнем с него, ще бъдат подредени портретите на загинали революционери за свободата на България“, издаде част от сценария учителят по история и ръководител на Школа „ИстОрика“ Димитър Димов.

За гостите има подготвена и туристическа обиколка на града и района. Днес обаче гостите ще разгледат училището за шампиони и ще отделят време за взаимно запознаване и споделяне на опит и впечатления.

Нов живот

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!